NET.gif Mobieltjes Museum UK.gif
Historie voor 1980        Historie vanaf 1980        Toekomst         ATF Galerij         GSM Galerij         Smartphone Galerij         Bijz. Obj. Galerij         Contact & Links 
Home

Welkom op mijn online verzameling mobiele telefoons

Deze site is tot stand gekomen om toestellen als deze te verzamelen voordat ze worden weggegooid.

Een ieder die een toestel heeft wat niet meer gebruikt wordt kan deze beschikbaar stellen voor deze verzameling. Ik ben met alle exemplaren blij. Alle dubbele toestellen worden gebruikt om te ruilen. Alle onbruikbare exemplaren gaan naar een goed doel. Laaste zending 613 exemplaren voor stichting Klimmen tegen MS.
Met dank aan Robert Webbe die een groot deel van zijn verzameling heeft geschonken. Er is een lijst met modellen. "Mobiel lijst in bezit.pdf"

Deze site kan blijven bestaan door ondersteuning van Paree Telecom. Een begrip in Zeeland op gebied van telecommunicatie.

PTT begon met de verkoop van mobiele telefoons. In eerste instantie onder de verzamelnaam Carvox. Alle toestellen die, voor zover mij bekend verkocht onder de naam "Carvox" heb ik een exemplaar in bezit. Zie lijst "Carvox.pdf"

Van de toestellen die zijn verkocht onder de naam Pocketline heb ik 51 van de voor mij 59 bekende modellen. Zie lijst "Pocketline.pdf"
Op de pagina Contact & Links staan Links naar andere verzamelaars en een lijst met bedrijven die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan deze verzameling.
Graag verwijs ik u naar de tentoonstelling Finders Keepers die naast een heleboel andere verzamelingen ook al mijn toestellen tentoon stelt vanaf 7 februari 2017. https://finderskeepers.hetnieuweinstituut.nl

Op de pagina Eerste toestellen in Nederland per systeem of OS Heb ik een artikel geschreven over de eerst uitgekomen toestellen per systeem of OS. Indien iemand aanvullende gegevens heeft zou ik die graag ontvangen. Graag verwijs ik u naar de pagina "Groot, klein en wéér groot: de evolutie van de mobiele telefoon” https://www.tele2.nl/blog/evolutie-mobiele-telefoon